Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Παραγγέλνοντας Online το συνάλλαγμα που θα χρειαστείτε για το επόμενο ταξίδι σας στο εξωτερικό, εξασφαλίζετε τη διαθεσιμότητά του.
Επιπλέον εξοικονομείτε χρόνο, επιλέγοντας το πλησιέστερο σε εσάς κατάστημα παραλαβής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Εναλλακτικά μπορείτε να πληρώσετε Online και να παραλάβετε το συνάλλαγμά σας στο χώρο σας, χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθείτε.
Εμείς λαμβάνοντας την παραγγελία σας φροντίζουμε την επόμενη εργάσιμη ημέρα να έχουμε διαθέσιμο το συνάλλαγμά σας στο κατάστημα της επιλογή σας ή εναλλακτικά να σας το παραδώσουμε στο χώρο σας.

Η χρήση της κάρτας σας στο εξωτερικό είτε σε ΑΤΜ για ανάληψη μετρητών σε τοπικό νόμισμα είτε σε αγορές, επιφέρει επιπρόσθετες χρεώσεις. Επιπλέον, η ισοτιμία για τη μετατροπή του συναλλάγματος ορίζεται αυτόματα από την Τράπεζα, χωρίς να γνωρίζετε το συντελεστή της μετατροπής.

Για τους λόγους αυτούς, είναι προτιμότερο να έχετε αγοράσει το συνάλλαγμά σας στην Ελλάδα, καθώς θα έχετε πλήρη έλεγχο της συναλλαγής σας (ισοτιμία, προμήθεια κ.λ.π.)

Η GPK σας εγγυάται τις καλύτερες τιμές για το συνάλλαγμά σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Τα χαρτονομίσματα που σας έχουν περισσέψει μπορείτε να μας τα επιστρέψετε. Πηγαίνοντας στο κοντινότερο κατάστημα της GPK μπορείτε να αλλάξετε το ξένο συνάλλαγμα, που αγοράσατε από εμάς, σε ευρώ.

Συναλλαγές έως 1.000 ευρώ
Για συναλλαγές μέχρι 1.000 ευρώ, απαιτείται η επίδειξη ενός έγκυρου πιστοποιητικού

Συναλλαγές από 1.000 έως 15.000 ευρώ
Μπορείτε να αγοράσετε ή να πουλήσετε συνάλλαγμα αξίας μέχρι 15.000 ευρώ με τα ακόλουθα πιστοποιητικά:

  • Ελληνική Αστυνομική Ταυτότητα
  • Διαβατήριο
  • Ταυτότητα πολίτη Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • Άδεια παραμονής αλλοδαπού
  • Δελτίο ταυτότητας πρόσφυγα ελληνικής έκδοσης
  • Ταξιδιωτικό έγγραφο

Συναλλαγές άνω των 15.000 ευρώ
Για συναλλαγές άνω των 15.000 ευρώ απαιτείται το εκκαθαριστικό της εφορίας και ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ .

Αν χρειαστείτε χρήματα είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα, μπορείτε να τα λάβετε μέσω της υπηρεσίας Western Union. Τα χρήματα αποστέλλονται από όλα τα καταστήματά μας και είναι άμεσα διαθέσιμα σε όλο τον κόσμο.